fredag 15 maj 2009

vi tar en till när vi ändå är igång

Lovar du att vara ärlig? Självklart
Du heter du? Maria Skybäck
Låt som när du är ledsen sörjer till? Oj, så många. Damien Rice, Håkan, Emil, Lyssnade på Keans Everybody's changing idag och blev lite ledsen. Kent. Scrubslåtar brukar vara bra att deppa till. Ah. Ja. För mycket.
Beroende av: Mat/Socker. Uppmärksamhet och bekräftelse.
Vem behöver du mest just nu: JUST NU hade det ju varit trevligt om Anna kunde sluta vara sjuk. Haha.
Vad tror folk om dig? Jag tror ju att folk tror illa saker om mig. Men sen tror jag inte de tror det egentligen och att det bara är jag som tror det. Haha. Det är komplicerat. Men ja. Förhoppningsvis tycker de jag är rolig och snäll. Och att jag sjunger bra. :)
Stämmer det? Jag tror jag är rolig och snäll och sjunger bra. Så det hoppas jag.
Vad får du oftast komplimanger för? Min musik och mina bildkunskaper. Och min förmåga att komma ihåg sjuk fakta. Antingen saker som har hänt på fyllan som jag kan återberätta, personer jag känner igen eller onödigt vetande som jag läst på wikipedia.
Vad säger du för att imponera på någon? Jag säger inte. Jag sjunger. Och spelar gitarr. Gärna på fyllan. Då har jag fått för mig min röst är bättre. Gärna en egen låt. För att undestryka min musikalitet.
Hur imponerar man på dig? Charm. Fast jag ska inte förneka att musikaliska gener inte imponerar på mig. Allmänbildning gör mig också imponerad. Och brinnande engagemang.
Brukar du skratta för dig själv? Lätt att jag gör.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Du har 1 nytt meddelande i 3Svar. Ring 333. Om du befinner dig utomlands, ring +46735333333. Info om 3Svar: http://mobil.tre.se/snabb/333 Mvh 3
Var bor du? I en underbar lägenhet på campus i Växjö.
Trivs du där: Japp, oftast. Ibland inte. Mest för jag vet att jag måste flytta förr eller senare. Har haft en lång otrivsamhestperiod. Men nu börjar jag socialisera mig med en massa människor igen. Jag tror det är det som gör att jag trivs eller inte. Inte stället. utan personerna jag har i mitt liv.
Äger du några converse: Ja. 2 par. Ett par orginal som jag har skrivit på och ett par stövlar jag fått av min syster.
Sprit, cider, vin eller öl: Vin. Mest pga GI. Hade jag inet fått ont i magen av och vetat hur mycket socker det varit i hade jag druckit cider
Brukar du bli för full: Jag brukar bli lagom. Jag blir trött eller får ont i magen innan jag hinner bli för full. Jag är känslig. :P
Vad har du för mobil operatör: Tre
Är du allergisk mot något: Känns så just nu. Nej. Det är jag inte egentligen. Men jag tror jag är allergisk mot pälsdjur. I hemlighet liksom.
Har du haft sex idag: Nej.
Nästa mål i ditt liv: Hitta ett jobb.
Hur svarar du i mobilen: Beror på vem som ringer men oftast Hej det är Maria.
Vem ringde du senast? Josefin
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Jo, du kommer in gratis. Vi ses sen. Typ.
Antal timmar sömn inatt: Ingen aning. Har lite svårt för det här med att gå upp i tid när man bara är hemma. Är dessutom sjuk och somnar och vaknar om varannat.
Sov du ensam: Nej. Jag hade datorn igång och somnade till några avsnitt av Sabrina - tonårshäxan.
Brukar du komma i tid: Beror på situationen. Men jo. Jag försöker.
När mår du bra: När jag får umgås med vänner om jag vill och när jag får vara själv om jag känner för det.
När blev du fotad senast: Oj då. Det var svårt. Jag fotade mig själv igår eftersom jag var teatersminkad.. men det blev inte bra. Men jag blev filmad igår.. och kanske fotad också. Tänkte inte riktigt på om någon tog kort. ;P
Hur känner du dig nu: Lite förkyld men peppad eftersom jag snart ska på konsert!
Vanligaste färg på dina kläder: Svart är nog vanligast. Sen kommer nog brun, turkos, rosa. Men jag gillar färger.
Vad tycker du om fötter: Varken bu eller bä. Just nu tycker jag inte om dem eftersom de är så klumpiga (mina alltså)!
Vad saknar du: Kärlek. Familj och vänner.
Hade du en bra kväll igår: Jodå. Det var underbart. Både att vår musikalscen gick bra, att de andras musikalscener var jätteroliga och sen kom Sabina över och tjötade lite.
Favoritdryck på morgonen: Te är gott men jag brukar aldrig hinna vänta på att de ska svalna så dricks inte så ofta. Jag gillar nog det mesta. Juice. Oboy. Te. Vatten. Saft. Mjölk. Proviva. Brukar dock hålla mig från alkoholen den tiden på dagen. ;)
Rakar du benen: Oregelbundet, ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Försöker lägga mig tidigt, blir alltid sent.
Är du blyg? Ja.. Otroligt. Men jag har lyckats gömma det bra med åren.
Vill du hellre ha mail än brev: Brev är ganska härlig känsla.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag tror på attraktion vid första ögonkastet. För att äkta kärlek ska uppstå tror jag att mer måste stämma överens än den attraktion som uppstår då.
Har du spytt offentligt: När jag var liten och sjuk. Tror jag brukar lyckas ta mig till toalett nuförtiden när jag blir sjuk (och ja, även fyllesjuk.)
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Komma ihåg hur jag tänker. Så jag förstår dem sen när jag återvänder som tjej.
Är du nöjd med ditt liv: Fram och tillbaka. Oftast inser jag att det inte är så dåligt även om det finns mycket jag skulle vilja ändra på.
Är du bortskämd: Ja. Jag är nog väldigt bortskämd. Men jag tror jag är bortskämd på ett bra sätt. Jag tar nog inte saker för givet (hoppas jag). Fast det gör jag nog ändå. Men ja. Jag tror jag inte är alltför bortskämd. Jag har nog ändå fått lära mig om vad som är bra och dåligt.
Vad gör du i morgon: Städar lite, skriver lite på uppsatsen, drömmer tillbaka om gårdagens konsert, tvättar, förfestar här och festar på sivans.
Vad är det värsta du vet? Orättvisheter, brott, krig. Det finns så mycket hemskt. Men det värsta jag vet, eftersom jag inte upplevt sånt här så mkt, är när mitt hjärta går sönder.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Alldeles för mkt. Jag förstår inte hur det går ihop. Eftersom jag ändå har kvar pengar varje månad. Kanske har att göra med att jag jobbar för mycket.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Det finns så många kändisar som är bra förebilder. Håkan har varit en stor förebild för mig. Han sa saker som tog mig upp och ut och fick mig att våga. Emil tycker jag också är en bra förebild. Marit och Miss Li också. Så länge man vågar vara sig själv och inte "säljer" sig själv utan står för det man gör till 100% tycker jag man är en bra förebild.
Vad längtar du till? Alldeles för mycket. Just nu mest Markus om en vecka. På allkår.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja. Jag har underbara vänner. Tyvärr har jag lärt mig att vänner kommer och går. Men vissa vänner kommer alltid att finnas kvar i mina tankar även om jag inte umgås med dem eller pratar mycket med dem längre!
Vad använder du för shampoo? Just nu har jag Respons nektar. Jag brukar köpa olika, helst ska det vara rabatterat pris. Respons Nektar luktar gott. Det påminner mig om när jag var liten. Jag tror vi hade Respons ganska ofta då.
Vad är det finaste du fått? Jag har fått så mycket fint genom mina är. Och det går inte att jämföra. Kanske är det finaste jag fått mitt liv? För helt ärligt, klyschig som jag är, har jag fått något som jag kan använda till vad som helst och göra vad jag vill med. En chans att tänka, att agera och leva. Om vi pratar om materiella ting kan det mycket möjligt vara min 15årspresent, en nylonsträngad Epiphone. Den fick mig att våga vara mer än jag någonsin kunnat tro jag kunde.
En speciell dag du minns: Oj. Det finns nog många dagar. En väldigt speciell dag i mitt liv är tyvärr den 10 juli 2007. Jag får fortfarande kramper i mitt hjärta när jag tänker på det.
Hur gammal är du: 24 år, 5 månader och 5 dagar.
Tycker du om någon just nu: Ja, jag tycker om många.
Om fem månader: Har jag förhoppningsvis fått ett vikariat i Växjö. Eller någonannanstans. På något sätt börjar jag trivas här igen och vill inte härifrån just nu. Men viktigast är att jag har haft en kanonsommar och har en examen och inte går och driver om dagarna.
Du samlar på: Minnen och vackra låtar.
Gröna eller röda äppeln: Golden Delicious är absolut bäst. Men de är lite gula. Men gröna då.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Josefin eller Pernilla. Beror lite på vad som hänt.
Gillar du golf: Ja. Det är kul. En gång i tiden kunde jag tom spela. Och ibland riktigt bra. Tyvärr tar det mycket tid och kostar en massa och är väldigt omständigt. Men jo. det är skoj med golf. Minigolf också.
Vilken tid gick du upp idag: vaknade 7.30. Men somnade om. Vaknade igen vid kanske 8.30-9. Gick upp och tog frukost och gick sen och la mig ett tag till. Har hållt på så hela dagen.
Har du sovit i din egen säng inatt: Jaaa
Har du strumpor på dig nu: Jaaaa
Är det okej att gråta: Jaaa. Det beror på situationen. Men det är klart det är okej.
När grät du senast: Oj. Jag grät av skratt igår. Jag grät nog lite för det var hårt ibland igår också. det var så fruktansvärt bra. Jag är imponerad.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Satsa på en lägenhet. Betala av studielån. Spela in en skiva. I dont know. Det återstår att se. Förmodligen sparar jag dem tills jag är säker på vad jag vill göra!
Bär du glasögon eller linser: Nej. Har haft glasögon innan
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej, inte någonstans

När går du upp ur sängen en helgmorgon: När jag snoozat och känner att det är tråkigt i sängen (om jag inte jobbar. Då går jag upp vid 8).
Har du piercing: Öronen
Vill du gifta dig: Absolut!.. Om jag träffar någon jag vill gifta mig med. :)
Vill du ha barn: Japp. Ovanstående svar typ.
Solar du ofta: På sommaren. Ibland får jag väl för mig att gå till solarium också.
Är du bra på att laga mat: Jag överlever min egen mat iaf!
Är du flygrädd: Nej
Hur vig är du: Väldigt vig för min vikt.
Är du musikalisk? Har inget gehör, ingen rymt eller taktkänsla men på något sätt tycker jag ändå jag är det. Det är någon form av annan känsla sm smygit sig in i mig. :)
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten
Vilken är din favoritglass: Vanilj. Eller Ben and Jerrys.
Tror du på ett liv efter döden: Vet ej.
Tycker du om sushi: Nej. Vem tycker om att äta något som smakar havsalger!?
Vad äter du helst när du ser på film: Försöker att äta så lite som möjligt..
Har du tandläkarskräck: Nope, har dock inte varit hos tandläkaren på 6 år.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska. Lätt.
Vilken ögonfärg har du: Blå, har fått komplimanger om mina jätteblåögon flertal gånger! :)
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Usch ja. Sådana nätter har funnits.
Biter du på naglarna: Nej. Men jag pillar alltid på dem eftersom de förstårs av gitarren.
Hur ofta tränar/motionerar du: Försöker ta promenader eller cykla så ofta jag orkar. Mer under sommaren än vintern
Senaste låt du hörde: Lyssnar på Simon Norrsveden nu. Poppigt och glatt och ska snart se det live! Hörde just 14 år och lyssnar nu på Kom an!


Jag utmanar den som känner sig manad eller som vill ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har läst din fina lista och skrattat och gråtit. Kram M

Unknown sa...

Hej det är maria! Klockrent. Skrattade för mig själv :) Puss /Josefin

maria sa...

Vad bra att jag kan roa! Jävla Josefin. Ska du aldrig få mig att glömma det? Jag svarar ju så... kan jag hjälpa att inte alla fattar det? :P Puss och kram